2012. február 17., péntek

Orvostudomány a feje tetején I.


"Az emberek nem rákban halnak meg, de nem is a kórokozóktól, vírusoktól, baktériumoktól..., hanem a félelemtől és a kimerültségtől" (Dr. Hamer)

Mind az orvosi egyetemi diplomával rendelkező orvosok, mind az alternatív képzettséggel rendelkező természetgyógyászok ugyanabból az alapfeltételezésből indulnak ki: a betegség valami természetellenes, rosszindulatú, veszélyes és értelmetlen dolog. Közös megoldásuk azon alapszik, hogy meg kell szabadulnunk a betegségtől, bármi áron. A különbség csupán annyi köztük, hogy az első esetben erőszakos, a második esetben gyengéd eszközöket részesítenek előnyben.

Hamer doktor felfedezése viszont teljesen más nézőponthoz vezet. Eszerint a betegség nem más, mint agyunk válaszreakciója egy érzelmi megrázkódtatásra, mely reakció az emberi faj túlélőprogramjának része. Nélküle a test azonnal belepusztulna az érzelmi sokk okozta heves feszültségbe. Vagyis a betegség egy végső esély.

Hamer doktor felismerései öt alaptörvényben írhatók le és ezeket minden élő szervezet túlélési programja tartalmazza, vagyis a növények, az állatok és az emberek is, mind ugyanazokat a biológiai törvényeket követik.

1. ALAPTÖRVÉNY: A RÁK VASTÖRVÉNYE, AZ ÉRZELMI SOKK MINT KIVÁLTÓ OK

Minden betegséget egy súlyos érzelmi megrázkódtatás (sokk) vált ki, ami váratlanul ér minket, lesújt ránk, mint derült égből a villámcsapás. Maga alá gyűr, lehengerel bennünket. Magunkban éljük meg, és nem tudjuk, hogy hogyan oldhatnánk meg. Az érzelmi megrázkódtatás intenzitása és az átélt érzelmek fajtái határozzák meg a betegség súlyossági fokát, valamint azt, hogy agyunknak mely területét érinti, és ennek megfelelően melyik szervünk betegszik meg. A fajfenntartás érdekében az ember biológiai túlélőprogramokat fejlesztett ki, amelyek automatizmusokká váltak, és az agyunkban, ill. sejtszinten tárolódnak. Vegyünk például egy gazdát, aki a tűző napon szőlőt szüretel. Mire hazaér, bőre kivörösödik. Az agya éjszakára kiadja a parancsot: „Bőrt elszínezni!" - Ezzel elkezdődik a barnulás, ami védelmet nyújt a bőrnek, így a napsugarak nem tudják tovább égetni. Egy biológiailag programozott, automatikus folyamatról van szó. Ilyen program az állatoknál és a növényeknél is megtalálható, minden esetben a túlélést és a fajfenntartást szolgálja.

Nagyon fontos koncepció, az elválaszthatatlan hármas sík megléte: lelki, agyi és testi. Három sík, melyek párhuzamosan, szinkronban működnek együtt. Amíg az orvostudomány konokul arra korlátozza magát, hogy a sejt körül kotorásszon, s eközben elfelejti, hogy az ember mint egész, a fizikai testen - az agyon és testszervein - kívül gondolatokból, elképzelésekből, érzésekből, érzelmekből áll, addig soha nem lesz képes megérteni a betegségek jelentését, s még kevésbé azokat a törvényeket, amelyek minden betegség alapját képezik.

Tehát, ha az embert egységében tekintjük, akkor három síkra tagolhatjuk:
  • lelki sík - amely gondolatokból, elképzelésekből, érzelmekből, érzésekből áll, minden egyes ember életének valamennyi eseményét egészen egyéni módon, más-más gondolatokkal, érzésekkel - neveltetésétől, beállítottságától, a körülményeitől, iskolázottságától, személyiségétől függően - éli meg;
  • agyi sík - ez a túlélési és fajfenntartási vezérlőközpontunk, a bio-számítógépünk processzora;
  • testi sík - a test szervei képezik azt a terület, amelyre agyunk hatást képes kifejteni.
Végezzünk el egy, az agyunkkal kapcsolatos kísérletet, hogy megtapasztaljuk annak működését: hunyja be a szemét, és képzeljen el egy fél citromot a kezében! Képzelje el a ragyogó gyümölcshúst, a finom illatot, a citrom héjának érdes tapintását az ujjbegyein. Képzelje el, ahogy megfogja az illatozó sárga gyümölcsöt, beleharap, és a savanyú lé szétárad a nyelvén és az ínyén... hmmm... Mit érez? Nő a nyálelválasztása. Az agya ugyanis kiadta a parancsot, hogy a gyomor legyen kész a citromlé érkezésére, hogy már a szájban kezdődjék meg a savanyú táplálék előemésztése. Megindul a nyálelválasztása, holott a valóságban egyetlen csepp citromlét sem nyelt le.

Az agyunk tehát nem képes arra, hogy valódi és képzelt esemény között, azaz a valóság és a képzelet között különbséget tegyen!

A nehezen emészthető falat: valódi esemény

Egy farkasfalka az erdőben portyázik. Híján az étel, de az egyik farkas hirtelen egy néhány nappal korábban elhullott vadnyúlra akad. Hogy a többiek ne tudják tőle elmarni, nagy sietséggel, szőröstül-bőröstül lenyeli. De a vadnyúl combcsontja túl nagy, és megfekszi a gyomrát. A farkas életveszélyben van, mert nem tudja a falatot megemészteni. Itt vészhelyzetről van szó, amit az agy felismerve, utasítja a gyomrot, hogy hozzon létre egy sejtburjánzást: "Tömeget növelni!" ott, ahol a csont felfekszik. Hoppá, egy daganat! Van ennek értelme? Hisz ez egy végzetes betegségnek tűnik! Hogy lehet, hogy ez a farkas megoldása? Laborvizsgálatok ténylegesen kimutatták, hogy a gyomor daganatsejtjei nagy mennyiségű többlet sósavat választanak ki, és ezáltal az emésztés sebességét három, de akár tízszeresére is növelhetik. így lehet a nyúlcombot gyorsan megemészteni. Ez a biológiai program teszi lehetővé, hogy a farkas életben maradhasson. Ha vége a riadónak és a veszély megszűnt, az agy parancsot ad a gyomornak, hogy semmisítse meg a daganatot: "Tömeget csökkenteni!" - Hogy ez pontosan hogy történik, azt a későbbiekben még látni fogjuk. A farkas ezzel ismét visszatérhet a falkába, és élheti tovább normális életét.

A nehezen emészthető falat: képzelt esemény

Az ötvenéves József egész életében nagy odaadással dolgozott egy kisebb irodabútorokat gyártó cégnél. Egy reggel, amikor beért a munkahelyére a tulajdonoshoz hívatták. A tulajdonos kertelés nélkül közölte vele, hogy el van bocsátva. József úgy érezte magát, mint akit gyomron vágtak. Értetlenül állt a történtek előtt. Később kiderült, hogy a tulajdonos fia kapta meg az állását. Ilyen aljasságra soha nem számított, s ezt a következőképpen fejezte ki: "Hogy így kirúgjanak, ezt nem bírom megemészteni. ..!" - Az érzelmi megrázkódtatás alatt a lelki síkon keletkező érzelmek, érzések és gondolatok az agyba továbbítódnak, melyeknek hatására az agy - a kapcsolóközpont - megparancsolja a gyomor sejtjeinek - a hatáskifejtési területnek - váltsanak ki sejtburjánzást: "Tömeget növelni!" - Ez azt jelenti, hozzanak létre egy daganatot, hogy a falatot, amit József emészthetetlennek érzett, megemészthesse, és így megmenthesse az életét.

Túlélésre és fajunk fenntartására vagyunk programozva! Agyunk mindeközben nem tesz különbséget a valódi emésztési probléma - a nyúlcomb, ami megfeküdte a farkas gyomrát - és a képzelt emésztési probléma - József emészthetetlen kirúgása - között. A sejtburjánzás, a daganat, agyunk megoldási sémája a túlélésre. Tehát éppen a mai tudományos - daganatirtó - álláspont ellentéte!

József megoldhatná a problémáját úgy, hogy túlteszi magát az érzelmi megrázkódtatásán: például azzal, hogy cselekszik, és keres magának egy új munkahelyet. Ha József nem képes megoldani a problémát - vészhelyzet lévén - az agy lép működésbe a megemesztetlen falat, a kirúgás megemésztésére. Egy gyomorsejtburjánzás, daganat létrehozására ad parancsot: "Tömeget növelni!" - mintha nem képzelt, hanem valódi megemesztetlen falat kínozná Józsefet.

József a felmondását más módon is megélhette volna, hiszen mindannyiunknak sajátos érzései, élettörténete, neveltetése, múltja van.  Reagálhatott volna a következőképpen is:
• "Dühös vagyok, mert ez egyszerűen igazságtalan...!" - A düh az epeutakat betegítette volna meg;
• "Na, ezt aztán nem bírom lenyelni!" - ez a nyelőcső megbetegedésével járt volna;
• "Egy ilyen aljasságot egyszerűen nem bírok megemészteni!" - ez az érzelem a vékonybélre hat;
• "Ez egy disznóság, amit velem műveltek!" - a vastagbél megbetegedését eredményezi;
• "Félek, hogy nem találok magamnak megfelelő helyet!" - a hörgőket betegíti meg;
• "Minden rám szakad!" - a vesékre hat;
• "Olyan értéktelennek érzem magam...!" - a csontok megbetegedésével jár.

Minden alkalommal, amikor az ember élete folyamán olyan konfliktust él meg, amely az alább felsorolt jellemzőkkel bír, akkor, és csak akkor az agy egy vészhelyzetkezelő biológiai különprogramot indít be a túlélésünk érdekében:

  • drámainak éljük meg a helyzetünket, ami súlyos érzelmi megrázkódtatást vált ki belőlünk, egy erős érzelemnek nyilvánvalóbb következményei lesznek, mint egy kis bosszúságnak, az érzelmi megrázkódtatás intenzitásától függően a következmény betegségek a hörghuruttól a tüdőrákig terjedhetnek;
  • váratlanul történik, úgy sújt le ránk, mint derült égből a villámcsapás, nincs lehetőségünk felkészülni rá;
  • az érzelem erősebb, mint minden értelmes magyarázat;
  • önmagunkban éljük meg, és állandóan ezen töprengünk, ha más tud is az eseményről, azt nem tudja, hogy milyen érzelmeket váltott ki belőlünk;
  • helyzetünket teljesen kilátástalannak tartjuk.

Az átélt érzelmi megrázkódtatás mértéke határozza meg a betegség súlyosságát, míg az érzelem fajtája a betegség helyét határozza meg a testünkben. A betegség tehát nem más, mint az átélt súlyos érzelmi megrázkódtatás következtében fellépő kiegyensúlyozatlanság lelki, agyi és testi szinten.

Konfliktus nélkül nincs betegség. Ha valaki ennek tudatára ébred, akkor megtette az első első lépését gyógyulása illetve az egészsége érdekében.

Az „életmentő-turbó"

Tegyük fel, ön kedélyesen autózik egy kanyargós országúton, élvezi maga körül a természetet. A verőfényes tavaszi napsütésben minden kanyarban új vidék tárul ön elé. Már messziről feltűnik egy nagy teherautó az úttesten, ami szinte vonszolja magát. Kis idő elteltével, már utol is éri. Szívesen megelőzné, de a keskeny úton egyik kanyar jön a másik után, és így kénytelen 20 km/óra sebességgel utána kullogni. Ha nem is éppen sietős a dolga, lassan mégiscsak elveszti a türelmét. Betelik a pohár. Dönt, nem tüdőzi tovább a kipufogógázt. A sokadik kanyar után végre egy rövid egyenesebb szakasz jön. Szabad az út. Kiteszi az indexet, és kikanyarodik, előzésbe vág. Ám hirtelen a másik oldalról, szemből egy autó bukkan fel. Homlokát kiveri a víz, szíve dobog, vérnyomása emelkedik, félúton van, már nincs idő fékezni! A másodperc töredéke alatt automatikusan úgy dönt, hogy visszakapcsol és padlógázt ad. Alig hallható hangon működésbe lép az autó motorjának turbófeltöltője, és az erőteljes gyorsítás miatt még éppen be tudja fejezni az előzési manővert. "Huh! Még éppen időben!" - Ezúttal minden jól alakult. Kézfejével letörli az izzadtságot homlokáról, és pár száz méter után már alább is hagy a feszültség. Elfelejti az egészet, és azon a kedves kis vendégfogadón jár az esze, ami a következő helységben várja.


A rák az a turbó, amit az agy indít be, hogy megmentse az életünket.

Minden betegséget - legyen az torokgyulladás, hörghurut, rák, búskomorság, nyavalyatörés, érelzáródás,  fehérvérűség, bénulással járó idegrendszeri megbetegedés - a páciens életének egy különleges eseménye váltja ki, amit az illető érzelmi megrázkódtatásként él meg. Ez lehet például egy szeretett személytől való elszakadás, egy , munkahely elvesztése, egy pofon, egy családtag halála, egy sokkoló orvosi diagnózis stb., tehát egy esemény, ami váratlanul súlyt le ránk, önmagunkban éljük meg és helyzetünket kilátástalannak látjuk. Döntő jelentősége van annak, hogy a személy hogyan  és miként éli meg ezt az eseményt, milyen érzelmeket érez közben. Csak akkor nevezhetjük a problémát biológiai szempontból megoldottnak, ha az eseményt már nem érezzük súlyos érzelmi megrázkódtatásnak, tehernek.


2. ALAPTÖRVÉNY: MINDEN BETEGSÉG KÉT SZAKASZBÓL ÁLL, SEMMI SEM LÉTEZIK AZ ELLENTÉTE NÉLKÜL

A nappal és az éjszaka is állandóan váltogatják egymást. Ezen a világon minden a maga kettősségében működik. Talán nem újdonság, hogy ilyen az idegrendszerünk is. Az emberi életfunkciókat az akaratunktól független (vegetatív) idegrendszer irányítja. Ez két részből áll. Az egyik a belső szervek működését serkentő-szabályozó (szimpatikus) idegrendszer, míg a másik a szervezet működését gátló (paraszimpatikus) idegrendszer.

A betegségnek két szakasza van, amelyek időtartama általában egyforma hosszú. Az első szakasz a konfliktusaktív szakasz, az érzelmi sokk pillanatától a konfliktus megoldásáig tart. A második szakasz a helyreállítási szakasz, a konfilktus megoldásakor kezdődik és a normál állapot visszanyeréséig tart.

A mai modern, egyetemen oktatott orvostudományban körülbelül ezer betegséget írnak le. Ezeket úgy is megkülönböztetik, hogy hideg vagy meleg betegségek. Hideg betegségek esetén a páciensnek hideg a bőre, hidegek a végtagjai, tartósan feszült állapotban van, veszít a súlyából, és elalvási vagy kialvatlansági zavaroktól szenved. A betegségeknek ebbe a csoportjába tartozik például a rák, a mellkasi szorító fájdalom (az angina pectoris), a idegi eredetű bőrgyulladás (neurodermatitis) és a lelki betegségek különböző formái. A meleg betegségek csoportjához tartozik valamennyi fertőzéses megbetegedés, a gyulladásos izületi vagy izombetegség (reuma), a túlérzékenységek (allergiák), kiütések stb.

De ez a megkülönböztetés egyáltalán nem pontos, mert ezeknek a hideg és meleg betegségeknek egyike sem jelent önmagában betegséget, hanem sokkal inkább egy-egy betegség két különböző szakaszát. Ez azt jelenti tehát, hogy nem ezer, hanem már csak ötszáz betegséggel van dolgunk. S e betegségek lefolyása során bekövetkezik egy hideg és egy meleg szakasz. A betegség először mindig a hideg szakasszal, azaz a súlyos érzelmi megrázkódtatás időszakával kezdődik, majd, ha túltesszük magunkat ezen, akkor megkezdődik a meleg, azaz a helyreállítási szakasz.

Feszültség időszaka, konfliktusaktív szakasz, hideg szakasz

Miután egy heves érzelmi megrázkódtatás ért minket, amely előkészületlenül sújtott le ránk, és ezt elszigetelten éltük meg, állandóan ez járt a fejünkben, de nem találtunk rá megoldást, így az életbenmaradásunk érdekében mindhárom - lelki, agyi és testi - szinten vészhelyzetkezelő üzemmód indul be.

Mi történik a konfliktusaktív szakaszban egy emberi lényben?

Lelki síkon: emberünk továbbra is csak a problémáján rágódik. Tartósan feszült állapotban van, nincs étvágya, fogy, gondjai vannak az elalvással, és éjszaka gyakran felébred. Ez a váratlan eseményhez való alkalmazkodás időszaka. Ebben a tartós riadókészültségben minden energiája kizárólag a súlyos érzelmi megrázkódtatás feldolgozására összpontosul. Másképpen kifejezve: nem a ráktól fogyunk le, hanem a rákot kiváltó súlyos érzelmi megrázkódtatás miatt bekövetkező, tartósan fennálló feszült állapottól.

Agyi síkon: az érzelmi élményért felelős agyi területen rövidzárlat keletkezik. Ezt az agyi területet Hamer doktor Hameri Góc-nak nevezte el. Agyunk egyfajta reléként, egy érzelmeink által vezérelt elektromos kapcsolóként működik. Ez az elektromos kapcsoló az, ami beindítja és leállítja a biológiai különprogramokat. A rövidzárlat következtében az érintett agyi területen az idegsejtek elhalnak. Még akkor is, ha a számítógépes rétegfelvételt kontrasztanyag nélkül végezzük el, a szakember számára a Hameri Góc világosan felismerhető, és minden esetben pontos felvilágosítást ad arról, hogy a páciens a súlyos érzelmi megrázkódtatás szakaszában van-e még, vagy már a helyreállításiban.

Szervi síkon: az agyunk csak négyféle parancsot tud kiadni.

  1. Tömeget növelni! - a szerv tömege megnő, vagyis az érintett sejtek elszaporodnak. Ez a daganat (tumor).
  2. Tömeget csökkenteni! - ez a sejtfelszívódás (lízis). A szerv tömege lecsökken, vagyis az érintett sejtek lebontásra kerülnek.
  3. Működést leállítani! - a szerv működése blokkolódik.
  4. Működés leállítást feloldani! - a szerv működése helyreáll, a blokkolás megszűnik.

Ellazulás időszaka, helyreállítási szakasz, meleg szakasz


Csak attól a pillanattól kezdődik el, amikor a súlyos érzelmi megrázkódtatáson már túltettük magunkat, és egészen addig tart, amíg a szervezetünk el nem éri a teljes egyensúlyi állapotot. Intenzitásában és időtartamában általában arányos az első szakasszal. A helyreállítási szakaszt két egyenlő részre oszthatjuk. Első felében az agy helyreállítási munkálatai történnek meg, míg a második felében a testté. E két részt a helyreállítási szakaszban bekövetkező fordulópont (epileptoid krízis) választja el egymástól.

Mi történik a helyreállítási szakaszban egy emberi lényben?

Lelki síkon: végre eljött a fellélegzés pillanata. A feszültség alábbhagy, és az embert végtelen nyugalom tölti el, jókedvre derül. A súlyos érzelmi megrázkódtatás megszűnt. Étvágya visszatér. Az erek kitágulása miatt teste és végtagjai meleggé válnak. Bár az elalvás még nehézkesen megy, de hajnali három óra után már ismét
jól tud aludni.

Agyi síkon: elkezdődik a helyreállítási szakasz. Az agyi területen, ahol a rövidzárlat keletkezett, tápanyagokból álló vizenyő képződik, amelynek feladata az idegsejtek tápanyagellátása. A rövidzárlat következtében kialakult koncentrikus körök viszont kezdenek eltűnni. Ha ebben az időben kontrasztanyaggal számítógépes rétegfelvételt készítünk, nagyon nagy a valószínűsége, hogy tévesen agydaganatot diagnosztizálunk. Ez azért van, mert a kontrasztanyag a képződött vizenyőt nem átlátszónak mutatja. Sok sebészeti beavatkozás, amely az agyunk alapvető rezgési ritmusát is megváltoztatja, elkerülhető lenne, ha ennek az egy dolognak több figyelmet szentelnének. Ha a helyreállítás lezárult, az agyi vizenyőnek már nincs létjogosultsága. További növekedése az agy károsodásához vezetne, ami természeténél fogva, nem tud a koponyán túl kitágulni. Ám a Természet tökéletes, és létrehozott egy ellenőrzési pontot, ami arra szolgál, hogy ideiglenesen visszakapcsoljon a hideg szakaszba. Aminek éppen az a funkciója, hogy kiderítse,
ténylegesen túltettük-e magunkat a heves érzelmi megrázkódtatáson. Az ellenőrzést a hideg szakaszba való visszakapcsolással - remegéssel, hirtelen izzadással, a feszült állapot tüneteivel és gyakoribb vizeletkiválasztással - éri el. Ennek az ellenőrzési pontnak a helyreállítási szakaszban bekövetkező fordulópont (epileptoid krízis - a tünetek epilepsziaszerűsége miatt) a neve. Ha túltettük magunkat az érzelmi megrázkódtatáson, akkor a vizenyő egy vízelvonási eljárás segítségével megszűnik. Ha nem, akkor váltakozva, hol a konfliktuskezelés, hol a helyreállítás valósul meg, aminek az agyi vizenyő helyén egy agyi ciszta lesz a következménye.

Szervi síkon: bár a betegség már a helyreállítási szakasz megkezdésekor véget ér, a test, a szervek csak a helyreállítási szakaszban bekövetkező fordulópont (epileptoid krízis) után nyerik vissza teljes működőképességüket. A helyreállítási szakaszban gyulladások keletkeznek. Minden energia az agy és a test
helyreállítására összpontosul. Láz, szétszórt, kiterjedt, elmosódott határú vagy helyi fájdalmak léphetnek fel, és nagy fáradtság lehet úrrá rajtunk. Úgy érezhetjük magunkat, mint akin átment az úthenger. A helyreállítás ezen szakaszában is fölöttébb hatékonynak bizonyul a természet: ha nem léteznének ezek a tünetek, a páciens egyszerűen folytatná tovább a mindennapi tevékenységét, és energiájának egy részét, vagy akár az egészet elvonná a pillanatnyilag legfontosabb feladatától,az elváltozások helyreállításától. Minden gyulladásos állapot a felépülést, regenerálódást szolgálja - még a fertőző betegségek is - amelyek ellen minden létező eszközzel harcolunk, pl. oltásokkal, orvosságokkal, abban a hiedelemben, hogy szervezetünk mérgezésével majd a baktériumokat, vírusokat, gombákat, egysejtűeket is elpusztítjuk. De a valóság ennek pontosan az ellenkezője: a test helyreállításában részt vevő parányi élőlények (a mikrobák) - a baktériumok, vírusok, gombák, egysejtűek stb. - nem ellenségeink, hanem segítőtársaink, együttműködő, hűséges és önfeláldozó szövetségeseink!

Mindenesetre azzal tisztában kell lennünk: (1) hogy egyes helyreállítási szakaszok veszélyesebbek lehetnek, mint az azt megelőző konfliktusaktív szakasz, és (2) hogy a helyreállítási szakaszban bekövetkező fordulópont (az epileptoid krízis) kockázatokkal jár, amelyeket semmiféleképp sem szabad alábecsülni, valamint (3) hogy a pácienst minden eszközzel támogatni kell abban - beleértve a tüneti kezeléseket is - hogy ezt a második fázist sikeresen átvészelje.

"Hogy még senki sem jutott arra a következtetésre, hogy mivel az agyunk a szerveink irányítóközponjta, ezért minden betegség kialakulásában szerepe lehetm ez az informatika korában meglehetősen különös." (Dr. Hamer)


3. ALAPTÖRVÉNY: A DAGANATOK ES A RÁKKAL EGYENÉRTÉKŰ MEGBETEGEDÉSEK EGYEDFEJLŐDÉSTŐL FÜGGŐ (ONTOGENETIKUS) RENDSZERE,
AZ ÖSSZETETTSÉG TÚLOLDALÁN MINDEN EGYSZERŰ

Ha az Univerzumban sok bonyolult törvény működne, akkor óriási káosz uralkodna. A harmonikus működéshez elegendő néhány. A nehézség éppen abban áll, hogy felismerjük az egyszerűséget. A szó: ontogenetikus, az élőlény egyéni fejlődésével kapcsolatos, a megtermékenyítéstől a teljes kifejlődésig. Azért beszélünk rákkal egyenértékű megbetegedésről, mert nemcsak a daganatos megbetegedések, hanem minden
betegség az öt alaptörvény szerint működik. Ahhoz, hogy jobban megértsük azokat a mechanizmusokat, amelyek alapján a betegségek működnek, egy pillanatra el kell merülnünk a múltban, és egy kicsit az ösztönös megérzésünkre kell hagyatkoznunk, mert minden biológiai viselkedési mód visszanyúlik az ősidőkre, és a bolygónkon felbukkanó első sejttel kezdődött.

Tegyünk most egy rövid kirándulást a törzsfejlődésben (evolúcióban) - abban a folyamatban, amelynek során a meglévő fajokból új fajok alakultak ki - és az egyedfejlődésben (ontogenezisben) - az élőlény egyéni fejlődésében a megtermékenyítéstől a teljes kifejlődésig. Beszéltünk már arról, hogy az ember nem maradhatott volna fenn, ha nem fejlesztett volna ki, és ha nem tárolna túlélést segítő biológiai programokat. Ezek tették lehetővé, hogy az evolúció évezredei során felbukkant akadályok bármelyik fajtájával megbirkózhassunk. Az anyaméhben eltöltött első két és fél hónapban az embrióban megtestesül a kollektív emlékezet az élet kezdetétől napjainkig.

Az evolúció első lépcsőfoka

Évmilliókkal ezelőtt egy napon felbukkant az élet a bolygónkon egy sejt formájában. Egy egészen egyszerű, parányi élőlényről volt szó, aminek önmaga, ill. a belőle kialakuló faja fenntartása céljából lélegezni, táplálkozni, kiválasztani és szaporodni kellett. Az évezredek folyamán e sejtnek az uralkodó környezeti tényezőkhöz való alkalmazkodása, a túlélése érdekében, ellenséges környezetben célszerű volt más sejtekkel társulnia, többsejtű élőlénnyé kellett válnia. Ha például az élőlény oxigénhiányos közegbe került - vészhelyzet lévén - problémáját úgy oldotta meg, hogy serkentette a légzésre specializálódott sejtjei szaporodását. Ezzel egyfajta daganatot hozott létre - egy sejtburjánzást. Ebben az életszakaszban tehát a túlélését bizonyos sejtek szaporításával oldotta meg, mindig ott, ahol az szükséges volt. A szaporodás parancsát egy ősi agyszerkezet adta ki, amely a későbbiekben a nyúltaggyá, az agyvelőnek a kisagy alatt fekvő, a gerincvelőben folytatódó részévé vált.

Ami az anyaméhben történik, nem más, mint az evolúciós szakaszok megismétlődése egyetlen egyénben - ugyanis az embrió a fejlődése során kezdetben tényleg egy amőbára hasonlít, aztán ebihalra, és így tovább, fokozatosan halad végig az egyes fejlettségi szinteken. A kilencedik naptól - a petesejtből kifejlődő sejtrétegek - a belső (ento), a középső (mezo) és a külső (ekto) csíralemezek (derma) jönnek létre, amelyekből sorra egymásután a különböző szövetek és szervek fejlődnek ki. A belső csíralemezből (entoderma) jönnek létre az ún. ősi szervek, amelyeknek az első életszakaszban döntő jelentőségük van. Ezek a légzési, emésztési, kiválasztási, és szaporító szervek. Már ebben a korai szakaszban jelen van valami, ami a későbbiekben az agyhoz kapcsolódik, azokhoz az agyi idegekhez, amelyek a nyúltagyban foglalnak majd helyet. Ebben az első szakaszban keletkezik a mirigyhámszövet. Megtalálható például az emésztőrendszerben, ahol feladata a sósavtermelés, amely a táplálék megemésztéséhez szükséges. Megbetegedés esetén ebből a szövettani szerkezetből fejlődnek ki a csomók, a mirigydaganatok. Nos, mi van még a mai modern emberben a Földi Élet ezen első fejlődési szakaszából? Milyen konfliktusok léphetnek fel nála, amelyek ezt az ősrégi törzsfejlődés-történeti emlékezetet érinthetik? Azok a konfliktusok, ahol a falatról van szó - egy táplálékfalat, a levegő, ami után kapkod az ember, vagy egy olyan falat, amit ki kell választani. A falat értelmezhető szó szerint: "Nincs mit ennem!" - vagy átvitt értelemben: „"e jó ég, most aztán kész, nemsokára éhkoppon maradok!" - Például felmondás, válás esetén. E fogalom jelentéstartalma - az egyén személyiségétől függően - még messzebbre is vezethet. Lehet például egy olyan örökség, ami kicsúszik a kezünkből, vagy egy hitel, amit nem kaptunk meg stb. Minden esetben arról van szó, hogy a falatot nem tudjuk megfogni, lenyelni, megemészteni, vagy végül nem tudunk megszabadulni tőle. Például egy hal számára egy tipikusan válságos helyzet, ha egy hullám partra veti, mivel ez rövidesen a kiszáradását jelentheti. Egyetlen biológiai túlélési esélye abból áll, hogy a vizet testében megtartva arra vár, hogy a következő hullám visszamossa a tengerbe. Az ember teste is közel hetven százalék vizet tartalmaz, és amikor válságos helyzetben azt mondja, hogy "Minden a nyakamba szakadt!" - az agy az ősemlékezettel történő társítás által visszanyúl a régi vészprogramhoz, és kiadja az utasítást: "Folyadékürítést leállítani!" Továbbá a szaporodási funkcióval kapcsolatban a konfliktusok olyan szerveket érintenek, amelyek a belső csíralemezből fejlődtek ki: az anyaméh nyálkahártyája és a prosztata egy része.

Az evolúció második lépcsőfoka

A második fejlődési szakasz akkor következett be, amikor az élő szervezetek a vízből a szárazföldre léptek. Miután a többsejtű élőlény a túlélési problémáját, a légzést már megoldotta, így védelmi rendszerének további tökéletesítésével foglalkozott. Amikor káros behatás érte, pl. a napsugárzás, akkor, hogy az égés következtében beálló halált elkerülje, megoldotta, hogy a sejtfalak megvastagodjanak.

Az anyaméhben is tovább tökéletesedik az embrió: kifejlődik a kisagy középső csíralemeze (mezoderma), melyből a későbbiekben minden sejtfalvastagodás, védő hártya ered: bőr, mellhártya, hashártya és szívburok. E hártyák vezérlőközpontjának székhelye az éppen kialakulófélben lévő kisagyban lesz. Az evolúciós fejlődés első lépcsőfokán létrejött mirigyhámszövethez most a kötőszövet társul. Nos, e második fejlődési lépcsőfok mely fizikai nyomait találjuk még meg a mai ember kisagyában? Általában minden olyan konfliktus esetén, amelynél a külső támadástól való félelem áll a középpontban - pl. testi sérüléstől való félelem esetén - mellmagasságban, mellhártyadaganat fejlődik ki, a hasüreg területén hashártyadaganat jön létre, míg a szív területén, szívburokdaganat képződik. Mivel a bőr a test azon része, ami a különböző behatásokkal először kerül kapcsolatba, ezért a konfliktusok, amelyekben a személy erkölcsi tisztességében, becsületében érzi magát megsértve - bepiszkítva, bemocskolva - bőrdaganat kifejlődéséhez vezethetnek. A bőrön válik láthatóvá minden elválasztással kapcsolatos konfliktus is, mint például az újszülöttön jelentkező bőrproblémák, amelyek akkor jelennek meg, ha elválasztják a babát az anyjától, és ezáltal megszűnik a testi érintkezés közöttük.

Az evolúció harmadik lépcsőfoka

Lassan elérkezett az idő, hogy élőlényünk mozgásba jöjjön, hogy felkutathassa környezetét, és elindulhasson a Föld négy égtája felé. Ehhez tehát csontvázat, izmokat és inakat kellett kifejlesztenie. Ez minden, amire a mozgáshoz szüksége volt. De ha az a világ, amelyet célba vett, vagyis a szárazföld számára nem volt kedvezőbb, mint az, ahonnan jött, vagyis a víz, dönthetett úgy, hogy visszatér oda, ahonnan jött. Ha visszatért a vízbe, akkor meg kellett szabadulnia azoktól a szervektől, amelyeket kimondottan a szárazföldi élethez fejlesztett ki. Agya minden haszontalan szerkezeti alkotórészt - szövetet, szervet, végtagot - visszafejlesztett, leépített, vagyis a "Tömeget csökkenteni!" - parancsot adta ki. Egy víziélőlény például lábakat növesztett, hogy fennmaradjon a szárazföldön, de végtagjai ismét elcsökevényesedtek, ha életmódjánál fogva az úszóknak nagyobb hasznát vette, mivelhogy visszatért a vízbe.

Az anyaméhben megindul a nagyagy velőállománya középső csíralemezének képződése. Ennek sejtjei a belső és a külső csíralemez sejtjeivel keverednek. Együtt képezik azokat a szerkezeteket - szöveteket, állományokat - amelyek a külső behatásokkal szemben ellenállóvá teszik és összetartják szervezetünket. Egyfajta hidat képeznek a létfenntartás szempontjából nélkülözhetetlen szervek és azok között, amelyeknek nyílása van a külső világra - a szó legtágabb értelmében. Ez tehát az a pillanat, amikor a testünket összetartó csontozat és izomzat váza képződik, mely hatékony mozgást biztosít számunkra. A kis magzat agya is tovább fejlődik, és a nyúltagy és a kisagy után most a nagyagy velőállománya jön létre.Lelki síkon, ha az egyén túl szigorú önmagával szemben, vagy túl magasra tette a mércét, akkor nem tud felnőni a helyzethez, és így csökkentértékűnek, alacsonyabb rendűnek érzi magát: "Felmondtak nekem, mert már nem tudok eleget teljesíteni...!". "A férjem egy másik nővel él együtt, mert én nem vagyok képes szexuálisan kielégíteni!". "Most a változó korban vagyok, és már nem vagyok képes teherbe esni!" - és így tovább... Ezt a felsorolást a végtelenségig lehetne folytatni. Az önbecsülés, önértékelés csökkenésével összefüggő konfliktusoknak egy jellemző megbetegedése a csontritkulás - a csont tömegének csökkenése és törékennyé válása.

Az evolúció negyedik és egyben utolsó lépcsőfoka


Ebben a szakaszban döntő lépésre kerül sor: a "Tudok mozogni a föld felszínén, és új környezetemhez mérem magam"-ról a "Kezdek más egyedekkel érintkezni"-re tevődik át a hangsúly. Az értelem szervei egyre finomabbakká válnak, hogy másokkal társadalmi kapcsolatba léphessünk. Az ebben szerepet játszó összes érzelmi, gondolati és kommunikációs finomsággal együtt.

A kis embriónál ekkor megy végbe a szervek és az összeköttetést biztosító idegek tökéletesítése. Ez kiterjed minden olyan szervre, ami a külső csíralemezből fejlődött ki, és hámréteg vonja be, például a szem ideghártyája, a bőr legkülső rétege, a gégefő, a nyelőcső, az orr és száj nyálkahártyája, a szívkoszorúerek, epe-utak, stb. Ekkor képződik az idegrendszer és a mozgatóidegsejtek. Eközben az agy az utolsó fejlődési szakaszába lép: kialakul az agykéreg, ami az emberi faj tökéletesedésének történelmében a legfiatalabb részt képezi. Lelki síkon, önmagunkat egyre átfogóbb, összetettebb és sokrétűbb összefüggésbe foglaljuk bele. Egyre nehezebbé válik, hogy figyelmen kívül hagyjuk azt, ami környezetünkben és a körülöttünk állandóan változó élethelyzetekben történik. Ha a konfliktus az egyén belső világától függ, ahol a falatról van szó - egy
táplálékfalatról vagy a levegőről, ami után kapkod az ember: "Nem kapok elég levegőt!"-, hogy annál a példánál maradjunk, amelyet az első evolúciós lépcsőfoknál említettünk -, és emiatt halálfélelme lesz, akkor az agy biológiai válasza - a nyúltagy által beindított - tüdőhólyagocskák szaporítása lesz azért, hogy több oxigént tudjon felvenni, és ezáltal életben maradjon. így értelmet nyert számunkra a sejtburjánzás - a tüdőrák. Ezzel szemben ha a konfliktus kiindulópontja, kirobbantója az összetett külső világ: "Elveszik tőlem a levegőt!", vagy "Elakad a lélegzetem!" - akkor az agy biológiai megoldása a hörgők elfekélyesítése lesz: "Tömeget csökkenteni!" -, hogy a tüdőbe mint üregbe, több levegő férjen. Ez a negyedik evolúciós lépcsőfokra jellemző program, amelyben a nagyagy kéregállománya válik aktívvá, és sejtfelszívódást hoz létre, fekélyképződés formájában. Ha a konfliktus abból fakad, hogy nem tudjuk eldönteni, mit tegyünk: inkább elfussunk, vagy szembesüljünk egy szituációval, amelyben félünk a lehetséges következményektől: "Valamerre el kellene indulnom, de merre?" - akkor az agyunk biológiai megoldása a konfliktus megszüntetésére abból áll, hogy kiadja a szervi működésgátlás parancsot, ami a lábak bénulásához vezet. Az agy minden esetben egy feszült helyzet megoldására - melyből az ember nem tud azonnal kilábalni -, mindig a hozzá legközelebb eső és a leghatékonyabb fizikai megoldást választja.

Összefoglalva tehát azt mondhatjuk, hogy egy váratlan drámai konfliktus felbukkanásakor, amelynek nincs nyilvánvaló megoldása, amit önmagunkban, elszigetelten élünk meg, a probléma egyidejűleg mindhárom: lelki, agyi és szervi szinten is kifejeződésre jut. Az első az ún. konfliktusaktív, konfliktushoz alkalmazkodás időszaka, vagy hideg szakasz, ami a következőképpen nyilvánul meg,  lelki síkon tartósan feszült állapot jön létre; agyi síkon rövidzárlat alakul ki azon az agyi területen, amely a mindenkori érzelmi élményért felelős; szervi síkon sejtburjánzás, sejtfelszívódás vagy működésgátlás formájában, attól függően, hogy melyik agyi terület (nyúltagy, kisagy, nagyagy velő- vagy a nagyagy kéregállománya) adja ki a parancsot. A második szakasz a helyreállítási-, vagy más néven meleg szakasz. A konfliktus feloldásakor kezdődik el, és a következőképpen nyilvánul meg,  lelki síkon, megnyugvás következik be; agyi síkon, a rövidzárlat által érintett agyi területek regenerálódnak, szervi síkon a nyúltagy és a kisagy által vezérelt szerveknél a mikrobák elsajtosító tevékenysége révén a daganat cisztává tokozódik be, míg a nagyagy velőállománya valamint kéregállománya által vezérelt szerveknél az elhalt szövetrészek helyreállítódnak.


4. ALAPTÖRVÉNY: A PARÁNYI ÉLŐLÉNYEK (A MIKROBÁK) EGYEDFEJLŐDÉSTŐL FÜGGŐ RENDSZERE, ÖNKÉNTES SEGÍTŐTÁRSAINK AGYUNK SZOLGÁLATÁBAN


Ellentétben a széles körben elterjedt állásponttal, a mikrobák odaadó szövetségeseink. A meleg szakaszban ők gondoskodnak a hideg szakaszban létrejött károsodásaink helyreállításáról. Az agy ad parancsot barátainknak, a vírusoknak, gombáknak, baktériumoknak a cselekvésre. Hogy melyiküket mozgósítja, az attól függ, milyen munkát kell elvégezniük. A parányi élőlények (a mikrobák) - a baktériumok, vírusok, gombák, egysejtűek stb. - régóta nagy félelmet keltenek az emberekben. A nagy járványok ideje óta, mint
pestis, kolera, minden tudományos eszközt bevetettek azért, hogy közelebbről megvizsgálják, elkülönítsék, ill. elpusztítsák őket. De az ember ezen a területen túlságosan a legapróbb részletekre tette a hangsúlyt, miközben a teljes összefüggést szem elől tévesztette, és létrehozott egy olyan eszmerendszert, amely az Új Orvostudomány törvényszerűségeinek fényében azzal fenyeget, hogy összeomlik, és ránkdől.

A parányi élőlények tudományos felfedezése a 19. század második felére nyúlik vissza. Mivel azok, minden lázzal járó és fertőző betegségnél jelen voltak, a betegségekért őket tették felelőssé. Ebből a tudományos hipotézisből - a mai napig érvényes feltételezésből - kiindulva megpróbálták őket a különböző betegségek szerint csoportosítani. A technikai fejlődéssel, a mikroszkóp feltalálásával mindig egyre kisebb élőlényeket, végül a vírusokat is felfedezték: az élősködőknek azt a fajtáját, amelyek képtelenek önmagukban szaporodni, és ezért más sejtek szaporítórendszerét használják erre a célra. így fedezték fel az immunrendszert, amely mint valami katonai hadsereg, arra szolgál, hogy az embert az ellenséges támadástól megvédje. Már csak egy lépésnyire voltunk attól, hogy védelmi rendszerünk hatékony támogatására egyre speciálisabb orvosságokat állítsunk elő. Ennek ellenére sohasem volt minden kutató ugyanazon a véleményen. Egyesek megfigyelték, hogy az ember születésétől fogva együtt él a parányi élőlényekkel. Sőt, a testünk is tízszer annyi baktériumot és vírust tartalmaz, mint emberi sejtet: számuk több száz milliárd! A kismama szervezetében és a szülőcsatornában is vannak mikrobák, melyekkel a baba már születésekor kapcsolatba kerül. Tehát tízszer annyi mikroba van testünkben, amelyekhez szervezetünk már tökéletesen alkalmazkodott, mint saját emberi sejt. Mégis, távoli országokba utazáskor, az új környezet testünk számára ismeretlen mikrobái megbetegíthetnek minket, zűrzavart okozhatnak a szervezetünk működésében. Felborulhat az agyunk által kontrollált egyensúly. A spanyol hódítók által az Újvilágba behurcolt kanyaró megtizedelte a helyi lakosságot, akiknek a szervezete nem tudta felismerni az új, parányi élőlényeket. Ezen túl más kutatók is megállapították, hogy sok fertőző betegségnél, amikor elkapunk valakitől valamit, éppen a mi saját mikrobáink lépnek működésbe, miután hosszú időn keresztül tétlenek voltak, és semmiféle tünetet nem okoznak.

Ha viszont nem az immunrendszer állapota a mérvadó, akkor mitől függ, hogy ki az, aki megbetegszik az évi rendes influenzajárványban, és ki az, aki nem? Hogyan lehetséges az, hogy az egyik ember ágynak esik, a másik pedig egészséges marad? Ha közelebbről megnézzük, nyilvánvalóvá válik: nem az egyén immunrendszerétől függ, ami az egyiknél esetleg gyengébb, mint a másiknál. Gyakran azt látjuk, hogy életerővel telt, robusztus típusok is kidőlnek az influenzavírustól, mialatt más, gyengébb felépítésű, érzékenyebb személyek az influenzahullámot gondtalanul vészelik át.

A választ a negyedik alaptörvény adja meg, a parányi élőlények egyedfejlődéstől függő rendszere. Ennek értelmében: a mikrobák csak a helyreállítási szakaszban lépnek akcióba. A konfliktus feloldásának pillanatában válnak aktívvá, és egészen a teljes helyreállításig tevékenyek maradnak, míg végül visszatérnek inaktív állapotukba; a mikrobáink tehát nem ellenségeink, hanem szövetségeseink, akikkel szimbiózisban - kölcsönösen előnyös, létfontosságú együttélésben - élünk. Agyunk parancsainak engedelmeskednek, nekünk dolgoznak. A parányi élőlények pusztításával csak gátoljuk, lassítjuk és késleltetjük a saját felépülésünket, annak ellenére, hogy testünk sokszor a legerősebb antibiotikumok pusztítása mellett is helyreállítja magát. Gyakran a mikrobáktól, vagy az általuk előidézett betegségtől való félelem maga a betegséget kiváltó konfliktus okozója!

Az orvosságok ellenére a konfliktus feloldásakor a helyreállítási szakasz mégis elkezdődik, ha biológiai szempontból nem is optimális körülmények között: a szükséges mikrobák hirtelen megjelennek, szaporodnak, elvégzik a dolgukat, és ismét eltűnnek, hogy agyunkkal és testünkkel összhangban - egy világos, logikus törvényszerűséget követve - testünk helyreállítását elősegítsék. Az érintett szerv megbetegedésének típusa és az általuk végrehajtandó munkafeladatok szerint sokasodnak vagy halnak el. l.


5. ALAPTÖRVÉNY: A LÉNYEG TÖRVÉNYE


Minden emberi viselkedés, még a betegségeknek nevezett testi reakcióink is, különleges biológiai programjaink követkézmenyei, amelyek a fennmaradásunkat szolgálják, és ősidők óta belénk vannak égetve. így a betegségek különprogramja is az agyunk biológiai megoldása túlélésünk érdekében. A természet minden eleme állandó kölcsönhatásban van egymással. Minden élőlénynek teljesen önálló élete, egyedülálló tapasztalatai vannak, mégis szorosan kötődik a többi élőlényhez, amelyek a Nagy Egész összefüggő részei. Minden élőlénynek van egy többé-kevésbé kifejlett agya, ami képes arra, hogy a külvilágból érkező információkat tudat alatt, még öntudatlanul is felfogja. Erre vezethető vissza a gazdája hazaérkezésének örülő kutyus viselkedése, akinek az izgatottságát már akkor megfigyelhetjük, amikor a gazdi még jóval hallótávolságon kívül jár. Az oroszlán nősténye is tudatában van annak, lesz-e elegendő zsákmány a vadászterületén. Mi történik, ha sovány vadászidény van kilátásban? Automatikusan kevesebb kölyke születik, hogy lehetőleg mindegyik életben maradhasson. Ahogyan minden hangya kapcsolatban áll az egész hangyabollyal, amelynek érdekében tevékenykedik, úgy működnek együtt mikrobáink testünk minden sejtjével és szerveinkkel, agyunk irányítása alatt, miközben szüntelenül kommunikálnak, információt cserélnek különböző érzések, érzetek formájában. Úgy, mint ahogyan a karmester működik együtt a zenekarával. Minden, amit érzékelünk - a tudat alatt érzékelt dolgokat is beleértve - bekerül a vezérlőközpontba.

Működik bennünk egy, az evolúciós fejlődés eredményeként kialakult, és azóta is működtetett kőkorszaki érzelemértelmező mechanizmus, amely anélkül, hogy tudatában lennénk, másodpercre pontosan tájékoztatja agyunkat arról, hogy mi történik éppen körülöttünk, hogyan érezzük magunkat és hol mire van szükség. Ha a
vezérlőközpont, az agyunk úgy érzékeli, hogy a fölöttes lelki síkon nem történik érzéseink keltette szükségleteinknek megfelelő válaszreakció, akkor az agy aktivizálja azt a biológiai különprogramot, amelyet a túlélésünk szempontjából a leginkább megfelelőnek tart. Tehát az életben maradásunk érdekében kerül sor néha erre a kiegyenlítésre, amit mi makacsul betegségnek nevezünk, de civilizált életmódunk következtében megfeledkeztünk róla, hogy tulajdonképpen mire is szolgál, mi a biológiai funkciója.

Hamer doktor szerint itt az ideje, hogy a betegség szót újraértelmezzük. Vegyünk egy példát. A természetben megfigyelhetünk egy szarvascsordát, amelyben területvita miatt a vezérhímet egy másik hím legyőzi. Mivel az állatoknak is vannak érzéseik, így a területvitának megfelelő program aktiválódik, vagyis a vezérhím szívkoszorúerén belülről fekélyképződésre kerül sor. Ennek következtében a szívkoszorúér átmérője megnövekszik, hogy több vér jusson a szervezetbe, ami több energiát ad neki, hogy kihívó ellenfelét elhajtsa. Ennél a betegségnél szó sincs rosszindulatú, értelmetlen megnyilvánulásról. Éppen ellenkezőleg! Meg kell értenünk: a valóságban ez egy felkínált lehetőség, hogy a vezérhím megerősödjön, hogy a harcot megnyerhesse, és ezáltal tovább élhessen. A konfliktus megoldódását követően áttér a meleg szakaszba, és felépül, egészségessé válik, azzal a kockázattal persze, hogy a helyreállítási szakaszban bekövetkező fordulópont (az epileptoid krízis) alatt szívinfarktusa lehet. Ha jobban megnézzük, a szarvast a természet két vizsga elé állította: a területi konfliktus és a szívinfarktus. Ezek az élet kemény törvényei. A helyreállítási szakasz lefolyása sem véletlen. Ha a területvédelmi harc több mint tizennégy napig tart, a szívinfarktus veszélye jelentősen megnövekszik, mert ily módon zárja ki a természet a vesztes vezérhímet a játékból, íratlan szabály ez, de az ökológiai egyensúly a hímszarvasok meghatározott számát engedi csak meg. A betegségnek mindig van értelme. Hasznos és szükségszerű az egyén és a faj fennmaradása céljából.


Néhány megjegyzés

Mondhatjuk tehát, hogy Dr. Hamer az agyműködés kiegészítő magyarázatát fedezte fel. Ezt az e területen történt korábbi felfedezések sem kérdőjelezik meg. Dr. Hamer felfedezte, hogy egy súlyos érzelmi megrázkódtatás esetén a férfiak a változó korig a jobboldali agyféltekén, a nők a baloldali agyféltekén érintettek - balkezesek esetében fordított a helyzet. - A férfi változókor (andropauza) és női változókor (menopauza) egy biológiai állapotváltozást jelent, mivel a férfi szervezetében csökkennek a férfihormonok, a nő szervezetében a női hormonok, és ez mindkettőnél a másik nem nemi hormonjainak emelkedéséhez vezet. A változókor után a férfiak tehát úgyszólván nőiesebbek, a nők pedig férfiasabbak lesznek. Egy jobbkezes, nemzőképes korban lévő férfi esetében az érzelmi megrázkódtatás a jobb oldali agyfélteke kéregállományát érinti - ami a negyedik evolúciós lépcsőfok - és erre egy, a jobb agyfélteke által vezérelt szerve betegszik meg: hörgők, szívkoszorúerek, gyomor, nyombél, epeutak, húgyhólyag. Egy jobbkezes, fogamzóképes korban lévő nőnél, aki nem szed fogamzásgátlót - mert ez megváltoztatja a hormonháztartását - egy heves érzelmi megrázkódtatás bekövetkezte a baloldali agykérget érinti. Ez a bal agyfélteke által vezérelt szervekben vezet elváltozásokhoz: pajzsmirigy, gégefő, szívkoszorúvénák, méhnyak, húgyhólyag, vastagbél. Ténylegesen a nők esetében gyakoribb e szervek megbetegedése, mint a férfiaknál. A férfi a változókor után egy heves érzelmi megrázkódtatást nőiesebb módon dolgoz fel, a baloldali agyféltekével, míg a súlyos érzelmi megrázkódtatás alakulása nők esetében a változókor után férfiasabb vonásokat mutat, a betegség a jobboldali agyféltekéből indul ki. Ennek megfelelően a betegségek is megfordulnak. Mindeközben a természet ügyes mesterfogásáról van szó, többek között azért, hogy életünk folyamán úgyszólván a másik nemként is tapasztalatot szerezzünk. Ha a nők ezt a mechanizmust teljes egészében megértik akkor a változókor beköszöntét már nem fogják kisebbrendűségi érzésekkel megélni - csak azért, mert a szaporodási funkciójukat már nem képesek betölteni - ezért aztán a csontritkulással sem lesz problémájuk. Ugyanis ha egy nőnek olyan érzése van: "Nőként már nem érek semmit, hiszen nem szülhetek már gyerekeket...!"- negatív érzelmei arra programozzák az agyát, hogy vonja ki a kalciumot a csontvázából, amely a test legsűrűbb része. Ez közel egyenértékű egy lassú öngyilkossággal. Ezzel szemben a változókor egy új kaland kezdete, ami a férfiakat is, és a nőket is, egy mindeddig ismeretlen érzelemvilágba helyezi.

Giorgio Mambretti - Jean Séraphin: Orvostudomány a feje tetején, És mi van, ha mégis igaza van Hamer doktornak? - részletek  a könyvből

105 megjegyzés:

  1. the specialty of technology that even a professional would want help somewhere someday. And, for the people who're working with trouble in their Microsoft office set up.
    This post is to always make available the details with regards to the Microsoft Word Keygen and how to utilize it. The post will allow you go as a result of the whereabouts of Microsoft office 2010 Activation key plus the methods of obtain the installation done.

    VálaszTörlés
  2. There are actually number of methods to show your cherish to him like acquiring gifts but the most wonderful way can be to express your gratitude and indicate him that you choose to cherish him. On this page, we've offered Good Morning Daddy which you'll send and make his day more suitable.

    VálaszTörlés
  3. I am a businessman and I work online. I like to write on various social topics, like funny graduation announcements, daily quotes and more. SpyHunter 5 Crack

    VálaszTörlés
  4. Such a nice post I enjoy to Visiting. Thanks for Awesome tips Keep it up Wondershare Dr Fone Crack

    VálaszTörlés
  5. ProgDVB Professional Crack Keygen provides a digital environment to watch a range of television and radio channels on their computers. This means that they can watch their favorite TV shows online without having to connect cables or bowls. This is the simplest radio software with which the television channels can be played directly on the PC. There are no additional hardware or device requirements. Only you need an internet connection for live buffering. The user can add their favorite TV channels. ProgDVB Professional Crack 2020 can also record TV programs. So that you can see them later in your free time. This application is designed for all types of users, whether film lover or nature lover. Everyone can watch their TV channels with this simple broadcasting tool. This is enriched by useful functions that everyone needs. Downloaded from this link website
    you can also be able to use IDm Crack HDLicense

    VálaszTörlés
  6. Best Holiday Light Projector will come outfitted which includes a multitude of intriguing designs and patterns to choose from, including white snowflakes, snowmen, Christmas trees, including a large amount significantly more. This makes it stand out amongst most projectors to be found that sometimes only have one or two customizable styles. Moreover, this projector is water-resistant and it has been analyzed in close to any weather situations, it doesn't matter how extreme. With this specific projector, you have twice the brightness and clarity of routine projectors, a normal supplied by its dynamic LED lights. Additionally, it comes with a normal power plug along with a astonishingly large power cable, which can be anything various light projectors are missing presently. As for its building, enable us indicate that it enjoys a really watertight

    VálaszTörlés
  7. A handy tool to get all the information related to your traffic and network usage in perfect health.
    The network provides several ways to view traffic statistics. Also, users can accurately monitor the progress of their downloads and uploads.
    Together with you, you can identify problems in your system network.
    Download it free from here:
    https://softserialskey.com/du-meter-download-free-crack/

    VálaszTörlés
  8. The network provides several ways to view traffic statistics. Also, users can accurately monitor the progress of their downloads and uploads.
    Far Cry 5 Download Free
    Adobe After Effects Pre-Activated

    VálaszTörlés
  9. This post is very helpful. thank you for sharing.
    https://completecrack.com/ntlite-crack/

    VálaszTörlés
  10. Windows Movie Maker Crack is a free video editing program that allows users to create, edit, and share videos.windowsmoviemakerfreedownload

    VálaszTörlés
  11. Hide ALL IP Crack Key is the best IP masking software in the world, it hides all your IP applications and games from spies and hackers, prevents identity theft, and protect yourself from hacker intrusion, just need one click to start.hidealliplicensekey

    VálaszTörlés
  12. Dr. Fone Crack Key is a product of Wondershare, a reputable software company with a range of well-reviewed apps and tools.downloaddrfone

    VálaszTörlés
  13. Avira Antivirus Pro Download Crack can protect your computer, as well as your personal data, from various threats such as viruses, trojans, spyware, and others.aviraantiviruscrack

    VálaszTörlés
  14. Letasoft Sound Booster Crack is a multimedia tool that allows users to increase the volume of their desktops above the maximum level. It is not a plugin, so it works by itself.letasoftsoundboosterkeygen

    VálaszTörlés
  15. VyprVPN 4.1.1 Crack is progressively getting one of the basic bits of the VPN business. This is generally a prompt result unmistakably marvelous individuals are behind it.crackforvyprvpn

    VálaszTörlés
  16. Ant Download Manager Pro Crack Free Download is an impressive downloadable application with a variety of options for downloading video and audio files. antdownloadmanagerprofreedownload

    VálaszTörlés
  17. The 8dio Soul Series Christopher Young – Orchestral Touch Crack Download is a new product that incorporates the musical spirit of famous artists.crackfor8diosoulserieschristopheryoungorchestraltouch

    VálaszTörlés
  18. Traktor Pro 3 Free Download is ideal for improving your skills, but you can also combine items and fill the BPM by letting Traktor Pro 3 Key do some work for you.traktorpro3productkey

    VálaszTörlés
  19. The Boris FX Continuum Complete Crack Free Download is the most complete filter and effect plug-in (VFX) for professional motion graphics, visuals and video processors.borisfxcontinuumcompletefreedownload

    VálaszTörlés
  20. Marvelous Designer 10 Enterprise Crack Key Download is a powerful three-dimensional dynamic software used to create virtual fashion for clothing design and 3D character clothing for video games, movies, and cartoons. marvelousdesignerenterprisecrackpluskey

    VálaszTörlés
  21. CyberLink PowerDirector Ultimate Download For Free offers the best combination of advanced performance and great features for video editing.cyberlinkpowerdirectorultimatecrack

    VálaszTörlés
  22. It’s hard to find people who know this topic, but you feel like you know
    What are you saying! Thank you
    photofiltre studio x crack
    smart defrag portable crack
    wolfram mathematica crack

    VálaszTörlés
  23. It is very informative. Very easy to understand. Great work team
    https://completecrack.com/microsoft-visio-pro-crack/

    VálaszTörlés
  24. I am highly grateful to you for sharing useful information with the users
    https://completecrack.com/avast-premium-security-crack/

    VálaszTörlés
  25. Please let me know if you’re looking for an author for your weblog.
    You have some really good posts and I believe I would be a good asset.
    If you ever want to take some of the load off, I’d love to
    write some content for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please send me an email if interested. Thanks!
    mobdro crack
    avocode crack
    total av crack
    leawo total media converter ultimate crack

    VálaszTörlés
  26. Dc Unlocker Free Download  
    Have You Seen These Amazing Links Check it out Please

    VálaszTörlés
  27. This site have particular software articles which emits an impression of being a significant and significant for you individual, able software installation. This is the spot you can get helps for any software installation, usage and cracked"https://crackglobal.com/teamviewer-pro-crack-2020/>crackglobal.com"

    VálaszTörlés
  28. https://www.paybuzz1.com gffgmkjl, nhkhujkm,n ghjhgm

    VálaszTörlés
  29. As fun as boobs are for filling out particular clothes, there is an abundance of situations that come with aiming to outfit a huge upper body. Button up shirts depart you with substantial gaps, flowy tops hold off you like an unflattering tent, and in some cases the slightest V-neck shows off your porn star cleavage in a very tremendously brazen way. It is difficult acquiring apparel that are both equally stylish and able of containing the bold and bouncing occasion on your upper body. With the bra towards raincoat, every layer provides its possess problems visit for more information Cons Of Big Boobs

    VálaszTörlés
  30. Thanks for this post, I really found this very helpful. And blog about best time to post on cuber law is very useful. Driver Booster Pro Crack

    VálaszTörlés

  31. Thank you for the information you provide, it helped me a lot. I hope to have many more entries or so from you. Your videos are so good. Your work is amazing. You can also check out vstfull Crack for Free. You can also visit the
    fullcrackedpc.com
    vsthomes.com
    softwindowz.com
    Lumion Pro Crack
    WTFAST Crack
    DVD-Cloner Crack

    VálaszTörlés
  32. I love Your Post..
    https://downloadrider.net/cyberlink-powerdvd-crack/

    VálaszTörlés
  33. https://anatomycardiff.blogspot.com/p/about.html?showComment=1624014040470

    VálaszTörlés
  34. Pokémon Go free-to-play location-based augmented truth mobile game formulated by Niantic Inc. Pokémon Go Apk is actually a most popular new game of 2016 on android, it is searches raising day by day. Pokemon rolling out on Google Play Retailer, but it is just offered for a few nations. For now it is actually obtainable for these nations Australia, New Zealand, United kingdom and in German. It’ll also available to all European places and in some Asian countries this 7 days. But not to fret we're sharing in this article Pokémon Go Apk to suit your needs men so you're able to enjoy this great game everywhere. Get pleasure from! https://freecrackbox.com/pokemon-go-crack-2021/

    VálaszTörlés

  35. I like your post. It is good to see you verbalize from the heart and clarity on this important subject can be easily observed.
    Bitwig Studio Crack
    Windows TubeMate Crack
    Typing Master PRO Crack
    Netflix Crack

    VálaszTörlés
  36. I like your post. It is good to see you verbalize from the heart and clarity on this important subject can be easily observed.
    Adobe Illustrator CC Crack
    SmartSVN Crack
    iTransor for WhatsApp Crack
    Ashampoo Driver Updater Crack

    VálaszTörlés
  37. Anime is now one of the most popular genres of movie, and lots of new anime movies are released every year all over the world. Welcoming the 2020s, it is about time we concluded the best anime movie of all time though it should be being updated as time goes by.

    It is common that an anime is broadcasted on TV these days, however, you can watch anime only on big screens at the theater at first. An anime movie in Japan originated with the early 1900s.
    https://showbizclan.com/japanese-anime-movies/

    VálaszTörlés
  38. Good work at all. I really like this blog very much. This blog gave me a lot of information on this topic. Keep it up and keep sharing this type of useful information with us.
    avast premium security crack
    unity pro crack
    golden software grapher crack
    wondershare recoverit crack
    clean master pro crack
    Crack Like

    VálaszTörlés
  39. You have a great site, but I wanted to know if you know it
    any community forum dedicated to the same topics
    discussed in this article? I really want to be a part
    of a society where they can receive information from others with knowledge and interests.
    If you have any suggestions, please let us know. I appreciate!
    siemens solid edge crack
    adobe flash player crack
    norton security crack
    camtasia studio crack

    VálaszTörlés
  40. I guess I am the only one who came here to share my very own experience. Guess what!? I am using my laptop for almost the past 2 years, but I had no idea of solving some basic issues. I do not know how to Download Cracked Pro Softwares But thankfully, I recently visited a website named vstfull.com
    Aseprite Crack
    IPVanish VPN Crack
    CyberGhost VPN o Crack

    VálaszTörlés
  41. I guess I am the only one who came here to share my very own experience. Guess what!? I am using my laptop for almost the past 2 years, but I had no idea of solving some basic issues. I do not know how to Download Cracked Pro Softwares But thankfully, I recently visited a website named vstfull.com
    Ashampoo Burning Studio Crack
    DriverPack Solution Crack
    Hitman Pro Crack

    VálaszTörlés
  42. I like your all post. You have done really good work. Thank you for the information you provide, it helped me a lot. wahabtech.net I hope to have many more entries or so from you.
    Very interesting blog.
    File Viewer Plus Crack

    VálaszTörlés
  43. I feel very grateful that I read this. It is very helpful and informative, and I learned a lot from it. Thanks for sharing.
    Camtasia Studio 8 Cracken

    VálaszTörlés
  44. Is this a paid topic or do you change it yourself?
    However, stopping by with great quality writing, it's hard to see any good blog today.
    Elsten Software Bliss 20211124 Crack

    VálaszTörlés


  45. Is this a paid topic or do you change it yourself?
    However, stopping by with great quality writing, it's hard to see any good blog today.

    VálaszTörlés
  46. GraphPad Prism crack serial key
    car mechanic simulator 2018 pc version
    MediBang Paint Pro crack free download
    I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.

    VálaszTörlés
  47. https://crackjin.net/pcdj-dex-crack/
    https://crackjin.net/lastpass-crack/
    https://crackjin.net/vsdc-video-editor-pro-crack/
    https://crackjin.net/pcdj-dex-crack/

    VálaszTörlés
  48. Do you have a spam issue on thiuѕ site; I also am a blogger, and I was cᥙrious about youг situation;
    we have ԁeveloped somе nice procedures
    and wе are looking to exchange tеchniquds with other
    folks, please shoot me an e-mail if interested.
    hitfilm pro crack

    tableplus crack
    anymp4 data recovery crack

    transmac crack

    VálaszTörlés
  49. I like your all post. You have done really good work. Thank you for the information you provide, it helped me a lot. Getcrack.co I hope to have many more entries or so from you.
    Very interesting blog.
    Boilsoft Apple Music Converter Crack
    Dashcam Viewer Crack
    Leawo Music Recorder Crack

    VálaszTörlés
  50. Thank you so much for the great post! This was a pleasure to read; you have a gift for the written word.
    No doubt, I'll save your blog for future reference and check in again soon.
    Keep up the good job, and enjoy the rest of your weekend!
    avocode crack
    anytoiso pro crack
    wondershare pdfelement pro crack
    avira system speedup crack

    VálaszTörlés
  51. What a good blog to read and to enjoy!
    Phrases are my favorite.
    I will bookmark your site and continue to explore new data.
    videoproc crack
    templatetoaster crack
    mirillis action crack
    archicad 24 build crack

    VálaszTörlés
  52. Your writing and presentation skills as well as your overall style have really impressed me.
    blog A purchased theme or one that you've modified is either the case.
    You? Whatever the situation may be, the most important thing is to listen to new music with high-quality lyrics.
    Today, I seldom come across a blog as nice as this one.
    easeus mobimover crack
    ccleaner pro crack
    windows 7 starter crack
    nero platinum crack

    VálaszTörlés
  53. What a wonderful way to screw people over. This site will help me find and use a lot of software. Do this and let us know. Thanks for sharing Chimera Tool Crack. Click here to visit our site and read more.
    They? I know this is a problem, but I was wondering if you know where I can get the captcha plugin for my comment form.
    I use the same blogging platform that you have and have.
    Is it hard for you to find it? Thanks!
    starus photo recovery crack
    any video converter crack
    vmware thinapp crack
    vista codec package crack

    VálaszTörlés
  54. Wow, this is a great blog design! How long are they allowed to stay in their current state?
    Have you ever created your own blog? You made the blog simple.
    Everything about your site is great, not to mention the content.
    crystaldiskinfo crack
    wysiwyg web builder crack
    anytrans crack
    poweriso crack
    iobit driver booster pro crack license key
    tuneup utilities crack license key
    removewat crack
    visual studio latest free download

    VálaszTörlés
  55. I like your all post. You have done really good work. Thank you for the information you provide, it helped me a lot.I hope to have many more entries or so from you.
    Very interesting blog.https://crackplus.org/
    DC-Unlocker Crack
    ADINA System Crack
    Windows 10 Activator Crack

    VálaszTörlés
  56. Woah! This site's template/theme appeals to me much.
    It's straightforward, yet it's effective. Getting the "perfect balance" might be difficult at times.
    between excellent usability and aesthetics, I think you did a fantastic job on this.
    Furthermore, the blog is quite rapid to load.
    I'm using Firefox. Fantastic website!
    nero platinum crack
    corel videostudio crack
    anydesk premium crack
    fifa crack

    VálaszTörlés
  57. An excellent piece of writing. Actually, it was put to use.
    to be enjoyable in and of itself.
    It's going to be harder to bring.
    You're so thoughtful.
    By the way, how are we supposed to talk to one other?
    inpixio photo focus crack
    inpixio photo focus crack
    project cars 2 deluxe edition pc crack license key
    kmspico activator windows ms office

    VálaszTörlés
  58. Nice information. I’ve bookmarked your site, and I’m adding your RSS feeds to my Google account to get updates instantly. Remo Repair RAR Crack

    VálaszTörlés
  59. Here at Karanpccrack, you will get all your favourite software. Our site has a collection of useful software. That will help for your, Visite here and get all your favourite and useful software free.
    RoboForm Crack

    VálaszTörlés
  60. internet download manager crack is always the best software to download videos, files, songs, movies with minimum time. IDM serial number, which can be downloaded for free from the links below. IDM Crack does not require a trial period, does not require registration,

    VálaszTörlés
  61. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me. this blog has detailed information, its much more to learn from your blog post.I would like to thank you for the effort you put into writing this page.
    I also hope that you will be able to check the same high-quality content later.Good work with the hard work you have done I appreciate your work thanks for sharing it. It Is very Wounder Full Post.This article is very helpful, I wondered about this amazing article.. This is very informative.
    “you are doing a great job, and give us up to dated information”.
    r drive image crack
    helium music manager premium crack
    ashampoo snap crack
    nch debut video capture pro crack
    zortam mp3 media studio pro crack

    VálaszTörlés
  62. Thank you so much for letting me express my feeling about your post.
    You write every blog post so well. Keep the hard work going and good luck.
    Hope to see such beneficial post ahead to.

    burnintest professional crack
    ant download manager crack
    fbackup crack
    lrtimelapse pro crack
    superantispyware crack download
    rufus crack

    VálaszTörlés
  63. Hi! Please know how much I appreciate your site and how much I look forward to the new content you provide.
    For which of your blog posts do I have to pay?
    Interested parties are encouraged to share their knowledge of other online services that may be of interest to me.
    It's really you.
    anvsoft syncios crack
    sure cuts a lot pro 5 053 crack
    glary utilities pro crack
    lumion pro 9 activation code crack
    corel photo paint crack

    VálaszTörlés
  64. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me.
    Thanks for sharing this post is an excellent article. Keep it up. I use the same blogging platform that you have and have.
    it Is Very Informative Thanks For Sharing. I have also Paid This sharing. I am ImPressed For With your Post Because This post is very.
    grand theft auto vice city crack
    fire pro wrestling world new japan pro wrestling collaboration plaza crack
    kundli chakra professional
    screen gif
    nero burning rom

    VálaszTörlés
  65. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me.
    Thanks for sharing this post is an excellent article. Keep it up. I use the same blogging platform that you have and have.
    it Is Very Informative Thanks For Sharing. I have also Paid This sharing. I am ImPressed For With your Post Because This post is very.
    tom clancys ghost recon wildlands gold edition multi16 elamigos crack
    far cry primal apex edition multi19 crack
    the alchemist of the mysterious book crack
    fallout vrex crack
    injustice 2 legendary edition crack

    VálaszTörlés
  66. I Really enjoyed your fantastic essay. It was a pleasure to read such a well-written piece.https://cracksys.com/iobit-malware-fighter-crack/

    VálaszTörlés

  67. Hello, I just discovered your blog on Google and I like it.
    it's quite handy. I'll look at the Brussels sprouts.
    If you continue to do so in the future, I will appreciate it. Many people will benefit from it.
    based on your writing Greetings. Thanks for sharing.
    movavi video editor plus crack
    movavi video editor plus crack
    movavi video editor plus crack
    movavi video editor plus crack
    movavi video editor plus crack
    movavi video editor plus crack

    VálaszTörlés
  68. Anna Floria: Orvostudomány A Feje Tetején I. >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Anna Floria: Orvostudomány A Feje Tetején I. >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Anna Floria: Orvostudomány A Feje Tetején I. >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK Sz

    VálaszTörlés
  69. Anna Floria: Orvostudomány A Feje Tetején I. >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Anna Floria: Orvostudomány A Feje Tetején I. >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Anna Floria: Orvostudomány A Feje Tetején I. >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK HG

    VálaszTörlés
  70. This article appeals to me. Don't worry, I'll forward this to the right individuals in our company, and we'll see what we can do about include it in a future version.https://cracktrain.com/parallels-desktop-16-crack/

    VálaszTörlés
  71. if you need an author for your website, please contact me.
    I think I'd be a great addition to your team, based on the quality of your writings.
    I'd be happy to write some stuff for your blog in return for a link back to mine if you ever need any help.
    If you're interested, please contact me via email. Regards!
    expresii crack
    office pro crack
    uniblue speedupmypc crack
    pc optimizer pro crack

    VálaszTörlés
  72. Thank you so much for all of your efforts! As long as you keep going, you'll receive what you deserve.
    Download Here

    VálaszTörlés
  73. This is Very informative site. It is very helpful for me. I think! it is great for any one.Thanks for Recommendation.
    Search Hear

    VálaszTörlés
  74. IObit Uninstaller Pro Crack Free Download is an incredible uninstall application that assists you with eliminating undesirable projects, regardless of whether Windows “Add or Remove Programs” fizzles.
    Little Alterboy Crack is Soundtoys’ captivating new instrument for enthusiastic voice change. Get a huge extent of vocal changes from one clear connection in,All 21 Soundtoys modules including Decapitator, PrimalTap, Little AlterBoy, EchoBoy, Little Plate, and the pack particular Effect Rack.
    Minitab Crack is a complex measurable handling programming and graphical investigation program that permits you to perform more exact specialized work. In 1972, analysts Thomas A.

    VálaszTörlés
  75. Your entire blog piques my attention.
    https://easyserialkeys.com/twixtor-activation-key-download/

    VálaszTörlés
  76. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provides new knowledge to me.
    Advanced SystemCare Pro
    SnapGene Viewer
    Wondershare UniConverter ss

    VálaszTörlés
  77. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provides new knowledge to me.
    Switch Sound File Converter
    ESET Cyber Security Pro
    UnHackMe

    VálaszTörlés
  78. I was looking for this information from enough time and now I reached your website it’s really good content SketchUp Pro 2023 Crack

    VálaszTörlés

  79. Dolby Access Crack Full Download
    Dolby Access Crack is technology which improves sound quality on appropriate gadgets so consumers could utilize them.

    VálaszTörlés